Voorstelling Fada Theatre ‘Talent op de vlucht’ op 1 oktober 2016 in Laren

Fada Theatre

Fada Theatre is een professioneel gezelschap dat bestaat uit vluchtelingen die elkaar eind 2015 hebben ontmoet in de noodopvang van Alphen aan den Rijn.

De spelers woonden samen met meer dan 1100 anderen in deze voormalige gevangenis. Tussen de celdeuren ontwikkelden Ahmad al Herafi en Ramez Basheer, beiden gelauwerd acteur en regisseur in Syrië, hun indrukwekkende voorstelling. Naar een script hoefden de twee theatermakers niet lang te zoeken. Elk mens in een noodopvang heeft zijn eigen verhaal. Uiteindelijk zijn negen vluchtverhalen verwerkt in Talent op de vlucht.

Ahmad en Ramez ontmoetten elkaar op hun vlucht in Turkije. Samen legden zij de rest van de reis af en kwamen uiteindelijk terecht in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Daar namen zij het initiatief de verhalen van hun lotgenoten te verwerken tot een toneelstuk. ‘Wij zijn mensen met verhalen en dromen. We willen alleen maar een veilig bestaan. Voor onszelf en onze gezinnen’, is de boodschap.

De acteurs spreken Arabisch maar dankzij het expressieve spelen de boventiteling is het zeer toegankelijk toneel, met prachtige muziek. Na afloop lichten de acteurs de verhalen toe en kunnen vragen worden gesteld.

De toegangsprijs is € 10. Kaarten zijn te verkrijgen via:
• de Ontmoetingskerk, na afloop van de dienst op zondag
• De Larense Boekhandel, Naarderstraat 9, Laren
• www.pglaren-eemnes.nl/fada

Datum: zaterdag 1 oktober 2016
Middag 16.00 uur
Avond 20.30 uur
Plaats: College De Brink, ingang Eemnesserweg 19, achter het gemeentehuis Laren