Yvonne Zonderop over de verrassende comeback van de religie. Johanneskerk, Naarderstraat 5, Laren. Dinsdag 9 oktober 2018 19.30 – 21.30 uur

Yvonne Zonderop

Yvonne Zonderop spreekt over haar boek Ongelofelijk, over de verrassende comeback van de religie.

Zeggen dat je christen bent, is in sommige kringen taboe. Wie in Nederland boven de 50 is, links, intellectueel en misschien ook nog wel feministisch, gelooft zelden nog in een god. En wie dat wel doet, houdt z’n mond erover.

Yvonne Zonderop (62) verliet als zeventienjarige de Katholieke Kerk van haar jeugd. Maar na bijna een halve eeuw godloos leven, signaleert ze een comeback van het christendom.
“Religie laat zich niet zomaar wegpoetsen. Als stelsel van zingeving kent het eigenlijk geen serieuze concurrent. Miljoenen Nederlanders laveren tussen geloof en ongeloof. In de politiek duikt de christelijke erfenis steeds weer op, omdat we er onze cultuur, democratie en ethiek aan ontlenen. Religie blijkt een immense bron van inspiratie voor nieuwkomers uit alle windstreken. En millennials verdiepen zich juist weer in godsdienst en spiritualiteit”, zo schrijft Yvonne Zonderop in haar boek Ongelofelijk.

Yvonne Zonderop heeft een staat van dienst bij de Volkskrant als parlementair verslaggever, chef kunst, chef economie en adjunct-hoofdredacteur. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer, houdt toezicht bij de FD Mediagroep en Omroep Human. Ze maakt deel uit van de Begeleidingscommissie van het Sociaal en Cultureel Planbureau en van de Unesco Commissie Nederland.

Datum: dinsdag 9 oktober 2018
Tijd:       19.30 – 21.30 uur
Plaats:  Johanneskerk, Naarderstraat 5, Laren