Kerkcafé op donderdag 17 november 2016 om 20.00 uur in de Dorpskerk aan de Torenlaan 16 in Blaricum

jan-anne-roukema
Jan Anne Roukema

Prof. Jan Anne Roukema: Grenzen aan de zorg

Het is in de geneeskunde niet moeilijk een behandeling te starten, wel om er één te stoppen. De mogelijkheden tot behandeling nemen toe, maar de discussie of wel alles wat kan ook móet is nog maar net gestart. En deze discussie komt nauwelijks vanuit artsen zelf. Immers artsen worden opgeleid om te doen, niet om te laten. Ook de snel voortschrijdende differentiatie/specialisatie binnen de zorg maakt dat er nauwelijks nog artsen zijn, die zich richten op behandeling van de patiënt als geheel. Verandering op dit vlak zal dus vanuit de samenleving moeten komen, niet vanuit de professie. Prof. Dr. Roukema zal een aantal ziektegeschiedenissen schetsen waarover u uw mening kunt geven.

Prof. dr. Jan Anne Roukema (1950) is hoogleraar kwaliteit van leven en kerndocent in de masteropleiding Medische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg.

Hij is lid van de landelijke stuurgroep Psychosociale zorg bij kanker. Tot 2015 was hij als oncologisch chirurg verbonden aan het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

De avond wordt gehouden in de Dorpskerk in Blaricum en begint om 20.00 uur precies. Vanaf 19.45 uur zijn koffie en thee beschikbaar. op de website www.protestantsegemeenteblaricum.nl  kunnen ook een aantal inleidingen die in de afgelopen jaren zijn gehouden, worden beluisterd.