Korenfestival in de Sint Jansbasiliek op zondag 5 juni 2016

Korenfestival 2016Op zondag 5 juni wordt er in Laren voor de zesde keer een Korenfestival gehouden. Dit jaar met drie enthousiaste koren. Om 10 uur is er in de Sint Jansbasiliek een feestelijk gezongen Eucharistieviering en ‘s middags om 14.30 uur vinden er in de basiliek optredens plaats van de verschillende koren.

Deelnemende koren zijn het Roder Jongenskoor o.l.v. Rintje te Wies, het Goylants Kamerkoor o.l.v. Bas Halsema en het Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena uit Eindhoven o.l.v. Nadia Loenders. Organist: Wouter van Belle

Tijdens de H. Mis worden door het Goylants Kamerkoor de vaste gezangen uitgevoerd uit de Messe Solennelle van Jean Langlais. Deze imposante mis werd gecomponeerd in 1949 en is een grote uitdaging voor koor en organist. Het Roder Jongenskoor zingt op befaamde wijze prachtige motetten in Engelse sfeer en de door Wouter van Belle speciaal voor het festival gecomponeerde ‘Hymn to Saint John’.

Tijdens het Zondagmiddagconcert is deze Hymn nogmaals te horen en zingen de koren gezamenlijk een luisterrijk koorwerk van Samuel Wesley. Daarnaast brengen de koren de hoogtepunten uit hun repertoire met als thema Engelse koormuziek.

Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop van H. Mis en concert is er een deurcollecte.