Opening van een nieuw seizoen ‘Kerkcafé’. Dorpskerk, Torenlaan 16, Blaricum. Donderdag 14 september 2023, 20.00 uur

Opening van een nieuw seizoen ‘Kerkcafé’ met een avond over armoede in Nederland.

Het is welbekend dat de welvaart in Nederland niet iedereen bereikt. Eén op de 13 huishoudens (7.6%) heeft zelfs problematische schulden, een opmerkelijk gegeven in een tijd waarin de werkloosheid laag is. Hoe kunnen we met elkaar de ogen nog meer openen voor bestaande armoede om ons heen?  En als we niet alleen naar de overheid willen kijken voor oplossingen, welke verantwoordelijkheid en rol kunnen bedrijven, maatschappelijke organisaties en kerken hierin spelen?

Voor deze eerste avond van het Kerkcafé in het najaar van 2023 hebben we twee sprekers uitgenodigd, om ons van meerdere kanten inzicht te geven over deze problematiek.

Anna Custers, lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam en voormalig econoom bij de Wereldbank. Anna’s werk richt zich op het beter begrijpen van armoede en schuldenproblematiek in allerlei verschijningsvormen, waarbij zij nader inzicht biedt in de effectiviteit van verschillende armoede interventies.

Jonna van den Berge-Bakker, specialist armoede bij de Protestantse Kerk in Nederland. Jonna zet uiteen wat kerken doen in het signaleren en het bieden van hulp bij armoede. Daarnaast gaat zij in op de vraag hoe ondernemers met kerken kunnen samenwerken. Hierbij komt een voorbeeld aan bod uit Noord-Nederland waar werkgevers en kerken samen optrekken in het signaleren van geldzorgen bij werknemers.

 

Donderdag 14 september 2023, 20 uur
Dorpskerk in Blaricum

Koffie en thee is beschikbaar vanaf 19.45 uur.
Na afloop (rond 22.00 uur) kan een glas worden gedronken.

U bent van harte welkom.