Passieconcert op vrijdag 27 maart 2015 in de Dorpskerk, Blaricum

Passieconcert

Passie concert

In de Dorpskerk van Blaricum geven op vrijdag 27 maart 2015 om 20:00 uur de Barbers & Bishops een passie concert waarbij de nadruk ligt op a capella renaissance muziek.
Het Haarlems zangerscollectief Barbers & Bishops kenmerkt zich door een unieke combinatie van mannenstemmen – variërend van diepe bassen tot hoge alten – en een ongekend grote diversiteit in repertoire. Zo wordt met groot gemak middeleeuwse muziek van Perotinus en Dufay afgewisseld met de contemporaine klanken van Pärt, Zappa en Radiohead.
Dat de Barbers & Bishops zich – met het tweeledige repertoire – op een poppodium net zo thuis voelen als op een Kathedraal priesterkoor mag dan ook geen verrassing zijn.

In de schitterende ambiance en akoestiek van de Dorpskerk duiken wij diep in de renaissance.

Met de schitterende klanken van Cristobal de Morales tot de zuivere tonen van Antoine Brumel, nemen wij u mee de goede week in. We combineren de klaagzangen van Thomas Tallis met de responsories van Thomas Luis da Victoria. En we schuifelen het West-Europese continent over van het Engeland van John Sheppard via de Amsterdamse Occo codex naar het 16e eeuwse Spanje van Francisco de Peñalosa.

De Barbers & Bishops treden op zonder dirigent; de muzikale leiding ligt bij Frank de Ruyter.

27 maart 2015, 20:00 uur
Dorpskerk, Torenlaan 16, Blaricum
Toegang vrij (na afloop deurcollecte)