Theoloog Alain Verheij komt spreken over zijn tot theologisch boek van het jaar 2018 gekozen boek ‘God en ik’. Johanneskerk, Naarderstraat 5, Laren. Dinsdag 5 november 2019 19.30 – 21.30 uur

Alain Verheij

GOD EN IK

De theoloog Alain Verheij komt spreken over zijn boek God en ik, theologisch boek van het jaar 2018.
Hij neemt de volgende vraag als uitgangspunt: wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God?
Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. In God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof.

Met een scherp oog analyseert hij onze tijd. Verheij ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Zo kun je de vastentijd zien als een detox die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit. Verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus zetten je aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding. Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Aan de hand van deze oude verhalen werpt God en ik licht op hedendaagse levensvragen.

Alain Verheij (1989) is schrijver, journalist, blogger, dominee en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’.
Hij studeerde Theologie en Bijbelstudies in Amersfoort en Leiden, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel en Ugaritische taal. Hij doet op dit moment promotieonderzoek naar dat laatste onderwerp aan de Universiteit van Leiden.
Verheij is lid van het Theologisch Elftal van Trouw en is een van de curatoren van de Blendle-rubriek Geest. Zijn artikelen voor Reporters Online behoren regelmatig tot de best gelezen stukken op Blendle. Wekelijks was hij als huisdeskundige op het gebied van religie te horen bij het radioprogramma ‘De Ochtend’ op NPO Radio 1.

Datum: dinsdag 5 november 2019
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Plaats: Johanneskerk, Naarderstraat 5, Laren
Spreker: Alain Verheij